We have noticed that your region is not Global. CLICK HERE to go to site. Continue on this site by closing this banner.

מוצרים
מוצרי עגבניות
רטבים

גיבץ'

מנה עיקרית

צמחוני

בינוני

90 דקות

6 servings

מרכיבים

גיווץ' –
חצי כוס שמן זית
2 בצל לבן פרוס דק
2 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
2 חצילים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
1 עגבניות מרוסקות משומרות בחיתוך דק של CIRIO
10 עלי אורגנו
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
ספנקופיטה -
1 חבילה עלי פילו
4 כפות שמן זית
1 ביצה טרופה
4 כפות

מלח, פלפל, שום, ג'ינג'ר

אופן הכנה
  1. בסיר רחב מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ10 דקות.
  2. מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן עד להזהבה של הפלפל, כ10 דקות נוספות. מוסיפים את החצילים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומכסים, ממשיכים לבשל על אש קטנה כ20 דקות לקבלת תבשיל סמיך ויבש. מסירים את המכסה ומוסיפים את השום ואורגנו. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. מעבירים לכלי אחסון ומקררים במקרר כשעתיים.
  4. מחממים תנור ל180 מעלות.
  5. על משטח עבודה פורסים עלה פילו. מברישים במעט שמן זית ומניחים מעל עלה פילו נוסף, וחוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף לקבלת 3 שכבות.
  6. בתחתית העלה ולאורכו מניחים 4 כפות נדיבות של הגיווץ' הקר ומגלגלים את בצק הפילו לקבלת רולדה הדוקה. מניחים בתוך תבנית עגולה או מלבנית במרכז בצורת שבלול. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי עד שהתבנית מלאה בצפיפות בעלי פילו ממולאים.
  7. מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מעבירים לתנור לחצי שעה – 40 דקות עד שמאפה קריספי ומוזהב. מצננים לפני פריסה. מגישים חם או קר לצד ירקות חתוכים ויוגורט.
שתף או הדפס מכתון זה

קבלו השראה מהמתכונים שלנו
עם עגבניות מרוסקות

מנה עיקרית
בינוני
90 דקות
גיבץ'
מנה עיקרית
קל
45 דקות
מרק עגבניות וקרם קוקוס בסגנון תאילנדי
מנה עיקרית
בינוני
25 דקות
בקר מוקפץ בסגנון סיצ'ואן
מתכונים נוספים

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits